Horgonyt fel, indul az álomhajó!
0

Izgalmas színfolt Hegyalja életében a nyaralóhajózás, amely júniusban indult útjára. Szerencsém volt az elsők között kipróbálni ezt az új, prémium szolgáltatást. Kitűnő program családoknak, baráti társaságoknak, vagy cégeknek akár egy hosszú hétvégére is. A vidéket a vízről megismerni egy egészen különleges lehetőség, a Tisza és Bodrog vadregényes tájai megannyi élményt nyújtanak. Távol a város zajától élvezhetjük a csodás környezetet.

A hajók a Tokaji Vizitúra Központ mellett, a külvárosi részen parkolnak, innen három úticélt választhatunk. Sátoraljaújhely felé hajókázhatunk, ahol a Zemplén vonulata és a Bodrogzug között, szőlődűlők közelében kanyarog a folyó, dél felé indulva, az Erzsébet királyné hídnál a Felső-Tiszát, vagy a tiszalöki erőművet vehetjük irányba. 21 életévét betöltött személy hajóvezető- engedély nélkül vezetheti a nyaralóhajót, az indulás napján egy másfél órás oktatáson kell részt venni. Miután megismertük a szabályokat és magát a hajót, indulhat a nagy kaland!

Nyaralás stílusosan

Többféle hajó közül választhatunk, 2, 3 és 4 kabinos elrendezésű hajók állnak rendelkezésre. Én a legnagyobbat, a Nicols Estivale Octo nevűt próbáltam ki, amely maximum 10 fő számára ajánlott, 4 kabinnal és 2 fürdőszobával felszerelt. A szalon a nagy étkező asztallal és kényelmes ülőbútorzattal a közös étkezések ideális helyszíne. A konyhában megoldható a mindennapos főzés. Az első és a hátsó fedélzetet kis teraszként használhatjuk: napozás és igazi feltöltődés festői környezetben. Nincs is más dolgunk, mint tokaji borral és finomságokkal megtölteni a hűtőt, és indulhat a felhőtlen kikapcsolódás.

Programok - Élmények

Szeretem azt a fajta szabadságérzetet, amit a hajózás élménye nyújt. A legjobb az egészben, hogy mi döntjük el, hol kötünk ki és milyen programot szervezünk magunknak. Egy hét alatt pedig felfedezhetjük a tokaji borvidék legérdekesebb látnivalóit.

Ne hagyjuk ki a Tímári Halsütőt! Itt külön stéget építettek, így kényelmesen ki tudunk kötni. A családi halsütöde ikonikus hely a vidéken, a hal mindig friss, a környezet vadregényes. Érkezés előtt mindenképpen foglaljunk asztalt!

A néhány óra gyorsan elrepült a hajón, szép élményekkel távoztam a kikötőből. Nyáron biztosan visszatérek még.

Bővebb információ és foglalás: nyaralohajozas.hu

0

FEL