Ilyen volt az ősz Tokaj-Hegyalján
0

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, ám a szüreti periódus mégiscsak különleges egy borvidéken. Szeretem az ősz illatát, az érett szőlő zamatát és persze a vidék színeit. Íme legszebb őszi pillanatom 2020-ban: festői naplementét örökíthettem meg a mádi Király-dűlőn.

Ez az ősz rendhagyó volt a vírus miatt, érthető módon több szüreti program és fesztivál is törlésre került vagy szerényebb keretek között rendezték meg. Mádra mindig úgy érkezem, mintha hazamennék. A Mádi Ősz nevű programot szeptember elején rendezték meg, ahol a kultúráé és a boré volt a főszerep.

A Tokaji Borbarátnők vendégeként mutathattam be az Útravaló: A Tokaji borvidék című könyvemet a közönség előtt, amiért ezúton is hálás vagyok Kulcsár Edit Elnökasszonynak. A Tokaji Borbarátnők Udvara és a Demetervin pincészet a borvidék legimpozánsabb épületei közé tartoznak, ez a birtok valódi ékszerdoboza Hegyaljának.

Demetervin
Lindengarden

A Kerekdomb Fesztivál alatt Tállyán a hangulatos Lindengarden Gasztro Porta vendége voltam. Az öreg hársfa alatt mintha megállna az idő, egy kissé elfeledett világba csöppenünk, ahol valódi értékeket találunk. A finom ételekről a vendégszerető háziasszony, Badics Kata, gondoskodott, a fergeteges gasztroszínházi előadás pedig megalapozta az este hangulatát.

Idén először jutottam el a Mindszenthavi Mulatságra. Bodrogkeresztúr egyre közelebb áll hozzám és minden alkalommal más és más arcát fedezem fel a településnek. Ezen a rendezvényen a Csicsörke Teraszon és a Dereszla vinotékában dedikálhattam a könyvemet, az esős idő ellenére fergeteges volt a hangulat. Kicsit úgy éreztem, hogy visszatért az élet az első COVID hullám után.

Október végén Tarcalon még élvezhettük a kültéri programokat a Bűbájos Hétvége keretében. Berecz Stephanie teraszára és a Kern lakásétterem grúz vacsorájára sikerült eljutnom. Remélem a tavaszi Bűbájos Hétvégén ismét találkozunk! Végül Tállyán zárta a programokat a Tokaji Borlovagrend, borkóstoló és lovagavatás is volt.

Ezek a programok remélhetőleg jövőre mindenféle akadály nélkül kerülnek megrendezésre, így az őszi szezonban is vár Téged majd a Tokaji borvidék.

Most pedig megint bezár egy kicsit az ország. COVID ide, vagy oda, a természetben nincs megállás, legalább itt minden rendben van. Hangolódjunk a télre, a borvidék minden évszakban más-más arcát mutatja meg! Engem biztosan megtaláltok a környéken, amint éppen újabb dűlőket hódítok meg a fényképezőmmel.

Ha otthonod kényelmében kóstolnád meg Hegyalja finomságait, rendeld meg és mi kiszállítjuk!

0

FEL