Sokszínű Tokaj – Hegyalja piac – A borvidék kézműves vására
0

Itt a tavasz, lassan melegszik az idő és bár még mindig korlátozások között élünk, pont ezért fontos, hogy próbáljunk kikapcsolódni. Ez a hely biztosan feltölt és élményt nyújt. Minden hónap második vasárnapján a Disznókő Birtokon, a Sárga Borház területén, a hangulatos klasszicista épület udvarán kerül megrendezésre a piac. Tökéletes hétvégi program egyben.

A kültéri kirakodó vásár rendkívül jó hangulatú, legutóbb a februári esemény a farsang és Valentin-nap jegyében telt. Alapvetően kézműves élelmiszerek és ajándéktárgyak között válogathatunk. Március 14.-én, most vasárnap az első tavaszi rendezvény köszönt ránk, amikor már a húsvétra és a tavaszra hangolódunk.

Mire számíthatunk a piacon? Mindig találunk kézműves mézeket, lekvárokat, helyi sört a Baz Beer  jóvoltából és persze sajtot a Mádi Sajt Műhelyből. Amikor időm engedi és a környéken járok, mindig beugrok és betárazok a helyi finomságokból. Legutóbb kézzel készített, horgolt plüsst, ékszereket és kerámia különlegességeket is vásároltam.

Minőségi áru, jó hangulat, kellemes társaság, ide mindig érdemes betérni. A Sárga Borház Étteremben elvitelre rendelhetünk ebédet. Remélhetőleg hamarosan újra helyben fogyaszthatjuk majd a kiváló fogásokat a hangulatos teraszon. A Disznókő vinotékában széles borkínálattal várnak minket, a pincészet zászlósbora az aszú, száraz szelekciójuk közül abszolút kedvencem az Inspiration, melyben a furmint ásványosságát szépen kiegészíti a hárslevelű selymessége.

Remélem lassan visszatér az életünk a régi kerékvágásba és sok színes programban lesz részünk idén a Tokaji borvidéken. Érdemes idelátogatni, hiszen a régió megannyi különlegességgel és élménnyel várja az idelátogatókat.

0

FEL